• Louise Alvarsson "Läkande skrivande"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  28 apr. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Louise är certifierad Write Your Self-vägledare och använder deras metod som handlar om att skriva om/efter trauma. Du får tips om hur du kravlöst kan börja skriva för att må bättre och nyttja skrivandet som en process för läkande.
 • Monika Fagerholm "Kickstarta ditt skrivande"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  12 maj 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Bara år 2020 vann Monika priserna "Nordiska rådets litteraturpris", "Selma Lagerlöfs litteraturpris" och "Tollanderska priset". På kvällens pass går hon igenom en egenutvecklad metod som består av fem etapper enligt en lättförstådd dramaturgisk kurva. Att skriva en helhet från början till slut.
 • Jenny Edvardsson "Att skriva facklitteratur"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  26 maj 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Jenny har en fot inom många olika områden. Hon har en bl.a. en lång bakgrund inom läraryrket, har skrivit och skriver böcker, driver en podd samt leder en digital bokcirkel via facebook. På kvällens pass kommer Jenny lära dig vad som är viktigt att tänka på när du skriver facklitteratur.
 • Caroline Säfstrand "Skriv feelgood som känns"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  09 juni 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Caroline slog igenom ordentligt med feelgoodromanen Villa Havsbris som nominerades till Adlibrispriset i kategorin Årets Feelgood och till Årets Ljudbok i kategorin roman på Storytel Awards. Under kvällens pass ger hon tips och råd på hur du kan ge din feelgoodroman djup, kraft och det lilla extra.
 • Elin Ihreborn "Skriva förlagsbrev"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  23 juni 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Elin är frilansredaktör, lektör och hjälper egenutgivare att ge ut böcker. Hon kommer att guida dig i hur du ökar dina chanser till utgivning genom ett slagkraftigt följebrev när du skickar ditt manus till förlag. Passar oavsett genre och hur långt du har kommit med ditt manus.
 • Lotta Sirc "Redigeringsteknik"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  07 juli 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Lotta är en högutbildad lektör och skrivcoach som 2019 startade textföretaget Versalis, vars mål är att hjälpa skribenter nå sina bokdrömmar. Det är inte ovanligt att bli hemmablind för sin text och därför kommer Lotta idag ge dig verktyg och tips för att redigera din text och göra den ännu bättre.
 • Sara Svensson "Skriva och utveckla sexscener"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  21 juli 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Vad behövs för att sexscenerna skall fungera i din berättelse? Hur gör vi för att de skall bli heta och trovärdiga? Vad händer med våra karaktärer när de har sex? Och kan det verkligen bli sexigt på svenska? Detta och mycket mer handlar kvällens skrivträff om!
 • Mikaela Skantz "Skriva romance"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  04 aug. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Författarcoach, karriärcoach och företagscoach. Mikaela är expert på att utveckla andra, oavsett om det är personlig utveckling eller texter. Hon har under de senaste åren läst över 500 feelgood/romance böcker och idag kommer hon berätta hur du lyckas med att skriva romance.
 • Anna-Carin Svanå "Skriva dialog"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  18 aug. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Anna-Carin jobbar som författare, illustratör, lektör och gymnasielärare. Hon har skrivit en novellsamling för vuxna och tre barnböcker och har ytterligare böcker på gång. Det gör henne till en perfekt ledare för kvällens pass som handlar om hur du skriver bra dialoger.
 • Catrine Tollström "Skriv spännande oavsett genre"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  01 sep. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Utbildad beteendevetare som skriver thrillers. Det är en härlig kombination för kvällens ämne. Spännande, fängslande och bladvändare är tre ord som återkommer när man läser recensioner om Catrines böcker. Kvällens pass kommer ge dig konkreta tips på hur du skriver just så.
 • Johan Carle "Konsten att gestalta"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  15 sep. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Författaren och lektören Johan Carle släppte år 2016 sin debutbok "Små grodorna". Han lovordas för sitt humoristiskta skrivande och sättet han beskriver miljö och människor. I kvällens pass kommer Johan hjälpa dig utveckla ditt sätt att gestalta. Show don't tell.
 • Gilly Nyström "Skriva en bladvändare"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  29 sep. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Gilly (Gunilla) Nyström är diplomerad lektör och skrivcoach. Ikväll granskar vi olika faktorer som gör att dina läsare ”bara måste läsa en sida till”. Vi djupdyker i avgörande skrivtekniker och illustrerar med konkreta exempel från bästsäljande böcker. Varmt välkomna!
 • Marit Andersson "Lyckas med din research"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  13 okt. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Med bakgrund som journalist, kommunikationschef, språkvetare och lektör har marit en bred bakgrund som kan tackla många utmaningar skribenter har. I kväll kommer hon berätta hur du lyckas med din research. En väl genomförd research ökar trovärdigigheten på hela berättelsen. (facklig och roman).
 • Marita Brännvall "Fånga din läsare från första sidan"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  27 okt. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
 • Anna Sundström Lindmark "Skriva självbiografiskt"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  10 nov. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  2019 vann Anna Norrlands litteraturpris och förra året släppte hon boken "I skuggan av ett geni". Alla människor har en historia att berätta och det finns flera olika sätt att skriva den. Anna kommer hjälpa oss med tips och övningar för att komma igång.
 • Viveca Österman "Skriva historiskt"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  24 nov. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Efter ett gäng år inom ekonomibranschen sadlade Viveca om och fick äntligen ägna sig åt sin dröm. Skriva romaner och hjälpa andra med deras skrivande. Viveca kommer under kvällens pass hjälpa dig i hur du kan tänka när du skriver historiskt. Något som är aktuellt i de flesta böcker.
 • Julöverraskning - En av Sveriges mest lästa kriminalförfattare "Hållbara karaktärer - vi bygger en historia"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  08 dec. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
 • Louise Alvarsson "Skriv bara skriv"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  05 jan. 2022 18:00 – 21:00
  Zoom-möte

Varannan onsdag får du lära dig skriva med hjälp av etablerade och prisbelönta författare. Bland årets kurshållare finner du bland annat årets vinnare av Augustpriset, årets vinnare av Nordiska rådets litteraturpris och Selma Lagerlöfs pris samt en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare som julöverraskning.

Olika ämnen behandlas och du får utbildning, arbeta på olika övningar, effektiv skrivtid och valfri möjlighet att diskutera övningstexterna med andra skribenter i små grupper. Det är kravlösa pass, du kan jobba på nya eller befintliga projekt, du får läsa upp dina övningstexter och få feedback i små grupper eller så kan du bara vara med och lyssna. Varje pass är till för dig och din utveckling och det ska vara en rolig och inspirerande plats oavsett din skrivbakgrund. Ta en kopp kaffe hemma i soffan eller på ditt favoritcafé. Utveckla din bok samtidigt som du får bolla ditt skrivande med andra skribenter.

Bästa sättet att skapa en skrivrutin för dig som inte får tummen ur eller får prestationsångest när du väl ska sätta dig och skriva.

 

79kr/pass

 • Facebook
 • Instagram

Prenumerationsformulär

©2021 av Skrivcafé.