• Anna-Carin Svanå "Skriva dialog"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  18 aug. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Anna-Carin jobbar som författare, illustratör, lektör och gymnasielärare. Hon har skrivit en novellsamling för vuxna och tre barnböcker och har ytterligare böcker på gång. Det gör henne till en perfekt ledare för kvällens pass som handlar om hur du skriver bra dialoger.
 • Catrine Tollström "Skriv spännande oavsett genre"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  01 sep. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Utbildad beteendevetare som skriver thrillers. Det är en härlig kombination för kvällens ämne. Spännande, fängslande och bladvändare är tre ord som återkommer när man läser recensioner om Catrines böcker. Kvällens pass kommer ge dig konkreta tips på hur du skriver just så.
 • Johan Carle "Konsten att gestalta"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  15 sep. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Författaren och lektören Johan Carle släppte år 2016 sin debutbok "Små grodorna". Han lovordas för sitt humoristiskta skrivande och sättet han beskriver miljö och människor. I kvällens pass kommer Johan hjälpa dig utveckla ditt sätt att gestalta. Show don't tell.
 • Gilly Nyström "Skriva en bladvändare"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  29 sep. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Gilly (Gunilla) Nyström är diplomerad lektör och skrivcoach. Ikväll granskar vi olika faktorer som gör att dina läsare ”bara måste läsa en sida till”. Vi djupdyker i avgörande skrivtekniker och illustrerar med konkreta exempel från bästsäljande böcker. Varmt välkomna!
 • Marit Andersson "Lyckas med din research"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  13 okt. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Med bakgrund som journalist, kommunikationschef, språkvetare och lektör har marit en bred bakgrund som kan tackla många utmaningar skribenter har. I kväll kommer hon berätta hur du lyckas med din research. En väl genomförd research ökar trovärdigigheten på hela berättelsen. (facklig och roman).
 • Marita Brännvall "Fånga din läsare från första sidan"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  27 okt. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
 • Anna Sundström Lindmark "Skriva självbiografiskt"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  10 nov. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  2019 vann Anna Norrlands litteraturpris och förra året släppte hon boken "I skuggan av ett geni". Alla människor har en historia att berätta och det finns flera olika sätt att skriva den. Anna kommer hjälpa oss med tips och övningar för att komma igång.
 • Viveca Österman "Skriva historiskt"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  24 nov. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Efter ett gäng år inom ekonomibranschen sadlade Viveca om och fick äntligen ägna sig åt sin dröm. Skriva romaner och hjälpa andra med deras skrivande. Viveca kommer under kvällens pass hjälpa dig i hur du kan tänka när du skriver historiskt. Något som är aktuellt i de flesta böcker.
 • Anna Jansson "Hållbara karaktärer - vi bygger en historia"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  08 dec. 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
 • Arne Dahl "kompositionen av en kriminalroman"
  Zoom-möte
  05 jan. 2022 18:00 – 22:00
  Zoom-möte
 • Kristina Sigunsdotter "Skriv en barnbok på en kväll"
  Zoom-möte
  02 feb. 2022 18:00 – 22:00
  Zoom-möte
  Med hjälp av roliga och nytänkande övningar hjälper Augustprisade författaren Kristina Sigunsdotter dig att skriva ett första utkast till en barnbok, från början till slut.
 • Jens Lapidus "Konsten att skriva spänning"
  Zoom-möte
  02 mars 2022 18:00 – 22:00
  Zoom-möte
 • Lina Areklew "Så skriver du spänning"
  Zoom-möte
  Medlemserbjudande
  Boka
  13 apr. 2022 18:00 – 21:00
  Zoom-möte
  Föra året släppte Lina sin hyllade debutroman "Ur askan". Hon älskar spänningslitteratur och att hjälpa andra att skriva spänning. På detta pass kommer Lina prata om precis det. Hur du får dina läsare att rysa av förväntan över vad som ska komma härnäst.
 • Dag Öhrlund "Planering & Överraskningar"
  Zoom-möte
  04 maj 2022 18:00 – 22:00
  Zoom-möte
 • Kerstin Önnebo "Best of Skrivarpodden"
  Zoom-möte
  01 juni 2022 18:00 – 22:00
  Zoom-möte
  Kerstin driver till vardags succépodden "Skrivarpodden" som utsets till bästa skrivrelaterade podcast. Över åren har mängder med välkända författare gästat podden och ikväll kommer du få ta del av det bästa av alla de avsnitten. Välkommmen!

Varannan onsdag får du lära dig skriva med hjälp av etablerade och prisbelönta författare. Bland årets kurshållare finner du bland annat årets vinnare av Augustpriset, årets vinnare av Nordiska rådets litteraturpris och Selma Lagerlöfs pris samt en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare som julöverraskning.

Olika ämnen behandlas och du får utbildning, arbeta på olika övningar, effektiv skrivtid och valfri möjlighet att diskutera övningstexterna med andra skribenter i små grupper. Det är kravlösa pass, du kan jobba på nya eller befintliga projekt, du får läsa upp dina övningstexter och få feedback i små grupper eller så kan du bara vara med och lyssna. Varje pass är till för dig och din utveckling och det ska vara en rolig och inspirerande plats oavsett din skrivbakgrund. Ta en kopp kaffe hemma i soffan eller på ditt favoritcafé. Utveckla din bok samtidigt som du får bolla ditt skrivande med andra skribenter.

Bästa sättet att skapa en skrivrutin för dig som inte får tummen ur eller får prestationsångest när du väl ska sätta dig och skriva.

 

Från 79kr/pass