Kvinna sitter och skriver på ett café

FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad är skrivcafé.se

Hos oss kan du delta på interaktiva träffar varannan vecka med författare och skrivpedagoger. Ta en kopp kaffe hemma i soffan, få skrivinspiration och övningar samtidigt som du får bolla ditt skrivande med andra skrivintresserade.

Vem passar Skrivcafé för?

Alla som har ett intresse för att skriva. Du behöver inte identifiera dig som skribent för att delta. Skrivcafé passar dig oavsett om du har några böcker publicerade eller aldrig har skrivit en text förut.
Alla är välkomna.

Hur fungerar det?

Varannan onsdag kl 18:00 håller en skrivpedagog eller författare en kurs där du får utveckla ditt skrivande med hjälp av skrivövningar och interaktion med andra deltagare. Köp biljetter till de evenemang du är intresserad av. Därefter får du ett mail med en länk till kursen. Passet hålls online i mötesverktyget Zoom. Vi rekommenderar att du laddar ner Zoom innan kursen börjar.

Varje caféträff är personlig utifrån författaren/skrivpedagogen. Men i regel hålls det ett inledande utbildningsmoment med tips och trix inom det valda ämnet som följs av olika skrivövningar. Du får sedan dedikerad skrivtid där du kan välja att applicera övningarna på befintligt projekt eller ett nytt. Sedan kopplas du ihop med andra skribenter för att diskutera era texter. Det är självklart valfritt om man vill dela med sig av sina texter. I varje övning får en grupp sitta tillsammans med författaren/skrivpedagogen som håller i kursen. Författaren sitter med olika grupper i varje övning.

Hur mycket kostar det?

Det kostar 79kr per event. Vi kollar på att skapa prispaket, prenumerationer eller andra varianter. Kom gärna med önskemål på vad som som passar dig.

Måste jag berätta om mina texter?

Nej, Skrivcaféerna är helt kravlösa. Du får helt bestämma själv vilka texter du vill skriva på. Om du vill vara med på övningarna så får du det, men om du kommer in i ett flow under en övning får du självklart stanna där och fortsätta på det spåret. Tanken är att du ska få skriva på det sättet som passar dig bäst. Om du bara vill lyssna och få inspiration av föreläsarna och de andra deltagarna är det också helt okej.

Spelas träffarna in så jag kan kolla i efterhand?

Nej, i dagsläget är det inte möjligt att kolla på träffarna i efterhand.

Har du inte fått svar på dina frågor, får du gärna kontakta oss direkt. Vi ser fram emot att höra från dig!