top of page

Om Skrivcafé

En av tre svenskar drömmer om att skriva en bok men tyvärr stannar de flesta på idéstadiet. Det är svårt att få tummen ur och när man väl är där behöver man en struktur och en skrivrutin för att ta sig i mål.

Daniel Persson och Rebecka Persson såg att det saknades en skrivplattform med fokus på just skrivrutin och gemenskap och grundade därför Skrivcafé 2021. Det är en prestigelös plats där du kan utveckla ditt skrivande tillsammans med andra och alla är välkomna oavsett erfarenhet!

 

Alla onsdagar mellan kl 18:00 erbjuder Skrivcafé skrivworkshops online. Den första onsdagen i månaden leds workshopen av en känd författare som berättar om ett visst ämne. Med hjälp av övningar, effektiv skrivtid och roliga små gruppdiskussioner kan vi garantera att du lämnar kvällen full av skrivenergi och med skrivet material. Övriga onsdagar håller vi Skrivstugor som leds av någon av Skrivcafés representanter.

Från och med maj 2023 ägs och drivs Skrivcafé av Bookea Vulkan Group AB.

Vi ser fram emot att delta på passen med alla er fantastiska skribenter, författare och skrivpedagoger. Hoppas du gör det med!

Daniel Persson grundare och VD på Skrivcafé

Daniel Persson

Man kan tycka att min bakgrund som basketspelare och it-arkitekt står långt ifrån skrivandet men min närmsta part här till höger har fått mig att sänka tröskeln och känna att alla som vill skriva kan lära sig. Vi skriver nu tillsammans på en ekonomibok och jag drömmer om att skriva en barnbok.
 
Jag läser helst fantasy och dystopier.

Min roll inom Skrivcafé är främst att sköta om hemsidan och vara en hälsosam broms till min fartfläkt till fru.

Rebecka Persson

Det här med romaner i byrålådan har nästan blivit en del av min egen karaktärsbeskrivning.  Mitt behov av rutin för skrivande var grunden till att vi startade Skrivcafé och jag längtar nog mest av alla att delta i caféträffarna.

Jag är en obotlig uppfinnarromantiker medan min Daniel är entreprenören och bensinen i vår relation. Han driver mina idéer och det är honom vi har att tacka att Skrivcafé inte ligger kvar i byrålådan.
 
Jag har skrivit bokrecensioner och utbildar företag i yrkesrelaterade texter. 
Rebecka Persson grundare och marknadsansvarig på Skrivcafé
bottom of page