Profil
Gick med: 7 jan. 2021
Om
0 Gilla-markering mottagen
0 Kommentar mottagen
0 Bäst svar

Jag älskar en riktigt bra berättelse! Och jag älskar att gräva ner mig i och förstå vilka skrivtekniker som ligger bakom, som gör berättelserna fängslande, minnesvärda och fantastiska.


Denna passion ledde till att jag efter 15 år som kommunikatör vidareutbildade mig till lektör. Under 2020 vågade jag ta steget att arbeta heltid i mitt eget företag, som lektör och skrivcoach. Det är det absolut roligaste jag någonsin har gjort! Jag får fortfarande nypa mig i armen ibland när jag sitter och läser på arbetstid. Det ger mig sådan tillfredsställelse att som lektör och manusutvecklare få vara med och förädla ”mina” författares styrkor och att identifiera och ge konstruktiva råd om vad som kan stärka manusen ytterligare.


Och jo… jag skriver lite själv. Främst faktabaserat men även lite skönlitteratur. Men ärligt talat så tror jag inte att jag har tålamodet som behövs för att komma i mål med mina egna böcker. Jag har insett att min största passion snarare ligger i att bidra till att andra kan skapa fantastiska berättelser. Det gör jag bland annat genom att blogga konkreta skrivtips, föreläsa och hålla skrivkurser. Kika gärna på gilly.nu om du vill veta mer om mina författartjänster eller ta del av mina skrivtips i bloggen.


För övrigt driver jag bland annat ”Bokcirkel för författare” där vi läser bästsäljande böcker och diskuterar dessa ur ett författarperspektiv. Vad har denna författare gjort bra, som har lett till att boken älskats av så många? Det kan handla om gestaltning, miljöbeskrivningar, karaktärsutveckling, dramaturgi, scenstruktur osv. Det finns alltid något konkret som vi kan lära oss av dessa uppskattade författare och använda i vårt eget skrivande.


Dessutom driver jag facebook-grupperna ”Skriv tillsammans” och ”Vi som skriver romance” (den sistnämnda tillsammans med min lektörskollega Mikaela Skantz). Välkommen du också!


Om du vill så skulle det vara kul att bli Insta-vänner så mig hittar du som @skrivcoachgilly. På facebook har jag en sida som heter Gilly - litterär konsult.


Jag hoppas vi ses den 29 september, när vi dyker ner i olika sätt att fängsla dina läsare så de ”bara måste läsa en sida till”. Vi kommer bland annat använda konkreta exempel från några bästsäljande böcker.


Tveka inte att höra av dig om du har några frågor, här i Skrivcafé eller till kontakt@gilly.nu.

Emblem
  • Föreläsare
    Föreläsare
    Personen med detta emblem är föreläsare på Skrivcafé.
Gilly Nyström
Föreläsare
+4
Fler åtgärder