top of page
KURSGUIDE
Vilken kurs passar mig?

Vårt stora kursutbud och tjänster är omfattande och ger möjlighet till att fritt skapa din personliga väg.

Det kan förstås ge frågan -

Vad behöver just jag, just nu?

Den här guiden kan då vara till hjälp.

Om inte - Tveka inte att rådfråga oss.

redaktionen@skrivcafe.se

Skärmbild (59).png
Skärmbild (13).png

  • "Jag drömmer om att skriva en bok. Jag har ännu bara en idé. Jag har inte så stor skrivvana så jag behöver lära mig det mesta."

 

  • "Jag älskar att skriva. Vet inte om mina kunskaper räcker till för att få ihop till ett helt bokmanus – men jag skulle vilja försöka."

 

  • "Jag skulle vilja skriva min egen berättelse."

 

Välj vårt kursprogram "SKRIVdinBOK" och ge dig själv och ditt skrivande 6 månader. Här får du viktig handledning från Skrivcafes redaktör/kursledare vilket många digitala kurser saknar. Dessutom ingår en tryckt bok vilket blir en viktig motivation för dig. Innan du bestämmer dig - varför inte börja med någon av våra mini-videokurser? Den tar upp grundläggande färdigheter i skrivandet och arbetar du dig igenom på egen hand under den tid du själv önskar. Delta gärna även i Skrivstugan för att få goda skrivrutiner och träffa andra för pepp och stöd. Samt inspiration. Skrivstugan prenumererar du på månadsvis.

  • "Jag behöver skrivrutiner och skulle älska att träffa andra skrivande personer"

För skrivrutiner är våra kursprogram perfekta eftersom de tar dig stegvis framåt. Där ingår även Skrivstugan. Det ultimata skriväventyret där man får möjlighet att knyta nya kontakter är en skrivarresa. Bekanta dig med våra SKRIVRESOR. Vill du få inspiration kan du köpa från våra digitala SKRIVÖVNINGAR

  • "Jag vill skriva min bok. Jag har ännu bara en idé. Jag vill verkligen lära mig så mycket jag bara kan om hantverket i författarskapet. Min dröm är att skriva flera böcker i framtiden."

 

  • "Jag har skrivit en hel del genom åren men kommer aldrig i hamn med något. Behöver mer kunskaper och vägledning – samt skrivrutiner."

 

  • "Jag vill förkovra mig i skrivandets hantverk och lära mig så mycket som möjligt. Jag har inget behov av att publicera något än, kanske i framtiden."

 

Välj vårt kursprogram SKRIVdinBOK, antingen den fulla versionen med handledning eller så kör du "på egen hand". Det  är förstås en kostnadsfråga och dessutom jobbar vi olika. Vissa vill läsa helt på egen hand, andra behöver pepp och andra personers stöd. Dessutom behöver du fråga dig: Hur mycket vill du investera i ditt författarskap? Det tar tid att skriva en bok, i synnerhet om man aldrig gjort det tidigare. 6 månader är en kort tid att skriva en bok, men du har givetvis ytterligare 6 månader efter avslutad kurs att få ditt manus färdigställt. I både "SKRIVdinBOK " och SKRIVdinBOK på egen hand ingår feedback samt Skrivstugan  och Författarkvällarna.

 

  • "Jag har skrivit en hel del redan men behöver få hjälp med strukturen på mitt pågående skrivprojekt."

Vår Dramaturgi-guide kan hjälpa dig att strukturera upp din berättelse. Börja gärna med den. Behöver du ytterligare hjälp kan det vara till nytta att ta vår kurs SKRIVdinBOK eftersom den uppmanar dig att jobba med ditt bokmanus och där finns stöttning att få från Skrivcafees redaktör/kursledare. Då får du både teorier och övningar som hjälper dig. 

  • "Jag vill studera författarskapet på egen hand och i egen takt. Inte vara uppbunden till tidpunkter och deadlines."

Välj "SKRIV din BOK - på egen hand" . Du arbetar dig själv genom kursmaterialet som är strukturerat och pedagogiskt upplagd för just självstudier. Enda deadline som finns är 6 månader för tillgången till hemsidans funktioner, men du har fortfarande din kursbok (e-bok) och kan fortsätta arbeta med hjälp av den.

  • Jag söker vissa teorier för att kunna komma vidare med mitt skrivprojekt.

Vi har massor av digitala MINIKURSER och digitala SKRIVÖVNINGAR samt SKRIVUTMANINGAR som du kan köpa separat. Bara att leta fram det område du behöver förkovra dig i.

bottom of page