top of page

ons 17 mars

|

Zoom-möte

Maria Berglund "Berättarröst och perspektiv"

Maria är fil.dr. i litteraturvetenskap med mångårig erfarenhet av kvalificerad litteraturanalys. Hon är specialist på att djupläsa manus med inriktning på bl.a. berättarperspektiv, som kvällens pass kommer handla om. Maria hjälper dig hitta perspektivet som bäst berättar din historia.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Maria Berglund "Berättarröst och perspektiv"
Maria Berglund "Berättarröst och perspektiv"

Tid och plats

17 mars 2021 18:00 – 21:00

Zoom-möte

Om evenemanget

Maria är fil.dr. i litteraturvetenskap med mångårig erfarenhet av kvalificerad litteraturanalys. Hon är också dipolmerad lektör och driver nu sitt eget företag Litteraturbyrån, där hon hjälper författare med lektörsläsningar, redaktörsuppdrag och manusutveckling. Innan hon startade företag undervisade Maria i litteraturvetenskap på universitetsnivå i 12 år, bland annat ofta om berättarperspektiv. Hon har också författat utbildningsmaterial om berättarröst och perspektiv för Skolverkets satsning Läslyftet.

Under evenemanget den 17 mars kommer Maria dels att göra en översiktlig genomgång om olika typer av berättarröster och perspektiv som en romantext eller en novell kan ha. Kopplat till genomgången kommer deltagarna sedan under Marias ledning att få göra ett par skrivövningar, där deltagarna själva får testa att praktiskt tillämpa de olika berättarrösterna och perspektiven genom att skriva några korta ”perspektivberättelser”. Fokus kommer att ligga på att låta deltagarna utforska hur olika val av berättarröst och perspektiv kan göra skillnad i gestaltningen av en och samma scen.

Hemsida: https://www.litteraturbyran.se/

Blogg: https://www.litteraturbyran.se/feed

Omdömen: https://www.litteraturbyran.se/omdoemen

Biljetter

  • Maria Berglund

    79,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page